Ontstoken tandvlees behandelen

Ontstoken tandvlees hebben is natuurlijk nooit leuk en vooral wanneer je ontstoken tandvlees behandelen moet. Ontstoken tandvlees bloedt namelijk veel, is pijnlijk en je kunt in een later stadium je kiezen verliezen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig is er een behandeling ontstoken tandvlees of tandvlees behandeling hiervoor.

Je kunt je eigen gebit goed verzorgen en dit kun je doen door minimaal twee keer per dag te poetsen. Daarnaast is het ook verstandig om met een tandenstoker de rest tussen je tanden te halen of goed te flossen. Uiteraard kun je ook voor een ontstoken tandvlees behandeling of ontsteking tandvlees behandeling kiezen wat door een professional gedaan wordt.

Maar met een terugtrekkend tandvlees behandeling of teruggetrokken tandvlees behandeling is niet meteen alles weer gezond, want dit kan minimaal 2 weken duren voordat je tandvlees weer in goede conditie is.

De tandvlees behandeling voor Gingivitis en paradontitis

Gingivitis is eigenlijk een ander woord voor ontstoken tandvlees, maar wanneer je het goed behandeld hoeft het niet schadelijk te zijn. Bij Gingivitis is tandplak de echte boosdoener van een tandvleesontsteking. Indien je wat drinkt of eet dan zal dit ervoor zorgen dat de bacteriën die je mond zitten aan het werk gaan. Wanneer je tandplak niet goed verwijderd dan zal er zeker een ontsteking in het tandvlees ontstaan. Als de tandarts dit ziet bij een controle, dan zal de tandarts of een mondhygiënist verwijderen.

Bij Paradontitis kan het tandvlees schadelijk worden wanneer dit niet op een juiste manier behandeld wordt. Na een tijdje zal bij Paradontitis je tandvlees los gaan raken van je tanden en hierdoor ontstaan er grote pockets. Een pocket is eigenlijk niets meer dan een smalle ruimte tussen je tandvlees en tanden. In deze ruimte zal zich dan vuil gaan ophopen en hierdoor zullen er bacteriën in gaan nestelen.

Hierdoor wordt ook het kaakbot langzaam maar zeker afgebroken en aangetast. Daardoor komen je kiezen lost te staan en zullen deze moeten afbreken wanneer er niets aan gedaan wordt. Gelukkig is er een behandeling ontstoken tandvlees, maar deze zal wel door een tandarts uitgevoerd moeten worden maar is ook zeer prijzig.

Oorzaken en hoe kan ik ontstoken tandvlees behandelen?

Ontstoken tandvlees kan meerdere oorzaken hebben. Het kan dat je jouw gebit niet goed verzorgd, omdat je bijvoorbeeld niet goed stokert of flost. Daardoorr blijven de etensresten dus tussen je tanden zit. Je kunt hier gaatjes, ontstoken zenuwen en ontstoken tandvlees door krijgen.

Maar er zijn ook andere oorzaken zoals zwangerschap, vitaminegebrek en ziekte, want ook hier kan je tandvlees door gaan ontsteken. Als je een vitaminegebrek hebt, dan is het belangrijk om erachter te komen welke vitamine je mist en dan zul je deze gaan moeten slikken. Maar je moet natuurlijk wel je tandvlees nog steeds goed verzorgen.

Behandeling ontstoken tandvlees, de oplossing

Natuurlijk is het altijd belangrijk om je gebit goed te verzorgen, maar als je ontstoken tandvlees hebt dan zul je iets meer nodig hebben dan de gebruikelijk zorg. Zo is goed poetsen, stokers en flossen de sleutel naar gezond tandvlees. Zo zul je tijdens het poetsen ook je tandvlees mee moeten nemen.

Dit kun je het beste doen met een gewone harde tandenborstel. Deze zet je in het tandvlees. Het zal in het begin niet pijnloos en zonder bloed gaan. Stop echter niet als het zeer doet. Het is belangrijk dat je blijft poetsen, hoe zeer het ook doet. Poets minstens tweemaal daags.