Ontstoken tandvlees genezen

Ontstoken tandvlees is in vrijwel alle gevallen zelf goed te genezen. Dit gebeurd echter niet vanzelf. Dagelijks goed tanden poetsen en flossen zal bijdragen aan het ontstoken tandvlees genezen. Het tandvlees is vaak zeer geïrriteerd en zal gemakkelijk gaan bloeden. Het tanden poetsen kan daarom flink pijn doen. Toch is het van belang dat dit dagelijks 2 keer grondig gebeurd. Bij een ontsteking is het namelijk zaak om de viezigheid uit de ontsteking te krijgen. Goed poetsen kan daarbij helpen. Dit kan echter wel flink gaan bloeden. Dit is echter niet erg. Dankzij het bloeden zal de viezigheid mee naar buiten komen. We kunnen dus stellen dat hoe beter er gepoetst wordt, hoe meer het gaat bloeden en hoe meer viezigheid er mee naar buiten komt. Hoe sneller de viezigheid weggepoetst wordt, hoe eerder het ontstoken tandvlees zal genezen.

Flossen draagt bij aan het genezen van ontstoken tandvlees

Een andere belangrijke bijdrage aan het genezingsproces is door dagelijks goed te flossen. Tanden poetsen helpt goed om de tanden schoon te maken, maar er zijn altijd plekken waar de tandenborstel niet goed bij kan. Dit is voornamelijk het gebied tussen de tanden en kiezen. Op de langere termijn kan zich op deze plek vuil opstapelen wat eerder kan leiden tot ontstoken tandvlees. Door dagelijks goed te flossen is het gebied tussen de tanden ook veel schoner. Dit draagt niet alleen bij aan het oplossen van ontstoken tandvlees; het helpt ook om ontstoken tandvlees in de toekomst te voorkomen.

Blijft het tandvlees ontstoken?

Als het tandvlees ontstoken blijft dan kan het helpen om een afspraak te maken bij uw tandarts of mondhygiënist. Zij hebben speciale apparatuur die helpt om het ontstoken tandvlees extra goed te reinigen en het vuil te verwijderen. De ontstoken tandvlees behandeling van tandarts of mondhygiënist kan langdurige gevallen van ontstoken tandvlees goed verhelpen.